Nejprve si uvaříme silnou instantní kávu a necháme vychladit. Poté do ní přilejeme trochu mandlového likéru. Do smetany můžeme přidat ztužovač, který však není podmínkou, a vyšleháme. Když budeme mít ušleháno, přidáme moučkový a vanilkový cukr, pomazánková másla a opět šleháme dohladka. Takhle nám vznikne jemný krém.
Piškoty lehce máčíme v prochladlé kávě s likérem a pokládáme do širší skleněné mísy, či dortové formy tak, abychom souvisle pokryli celé dno nádoby. Piškoty nesmí být příliš nasáklé, rozpadly by se. Poté dáme první vrstvu krému, na ni piškoty namočené v kávě a opět vrstvu krému. Počet vrstev záleží na hloubce nádoby. Vrstvení vždy končíme krémem. Vršek pro ozdobu posypeme kakaem, popřípadě nastrouhanou čokoládou. Dáme na několik hodin vychladit do ledničky.
Pro příležitosti tipu narozeninová párty můžeme místo jedné větší misky použít několik menších. Fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť.
-šeL-