Nejprve připravíme dip. Tvaroh prošleháme s jogurtem, hořčicí, omytými a osušenými nasekanými bylinkami respektive sušenými bylinkami. Osolíme a můžeme vmíchat utřený česnek. Dip necháme vychladit.
Omyté cuketě odřízneme konce. Poté ji podélně, nejlépe škrabkou na brambory, nakrájíme na plátky o tloušťce přibližně 5 mm. Z obou stran je osolíme a necháme odležet.
Omyté a osušené papriky rozkrájíme na čtvrtky. Vykrojíme semeník s jadérky. Papriky rozložíme slupkou dolů na grilovací mřížku. Nad středně rozehřátým grilem je ogrilujeme, až se na slupce objeví puchýřky. Papriky vložíme na chvíli do mikroténového sáčku, zapaří se a slupka půjde dobře oloupat. Po chvilce slupku sloupneme.
Cukety osušíme. Olejem potřeme zeleninu nejprve z jedné strany. Touto potřenou stranou ji položíme na grilovací mřížku nebo tácek. Dáme na středně rozpálený gril. Grilujeme zhruba 4-5 minut po jedné straně. Pak potřeme vrch paprik i cuket, otočíme je a dogrilujeme. Zeleninu podáváme samostatně nebo ke grilovanému masu.
doba přípravy: asi 50 minut.
J. Vaněčková, foto: F. Provazník