Značku Česká chuťovka uděluje už tradičně na podzim komise nezávislých odborníků, vše s garancí Výzkumného ústavu potravinářského Praha. Nejdůležitějším kritériem jsou vysoké chuťové parametry výrobku a kvalita surovin. Svoji roli ovšem hraje i jeho design.
Vzhledem k významu české pivní kultury a tradice výroby tohoto kvašeného moku není divu, že právě na kategorii českého piva se upírala velká pozornost odborníků i veřejnosti. Stejně jako v roce 2012 a 2013 i letos v této kategorii uspěl benešovský pivovar Ferdinand. Zatímco odborná komise v minulých letech ocenila jejich tmavý ležák a patnáctistupňový d´Este, letos si Ferdinand odnesl certifikát za svůj hořký jedenáctistupňový speciál MAX.
Pivovar sází nejen na kvalitu surovin a tradiční výrobu piva, ale také na servis zákazníkovi. Pro své příznivce připravil nový upgrade služby Ferdadomu.cz, prostřednictvím které rozváží po Praze svůj sortiment. Protože služba sklidila nečekaně vysoké nadšení, připravil Ferdinand novinku v podobě její mobilní aplikace.
Sládek pivovaru Ferdinand Jaroslav Lebeda převzal společně s majitelem pivovaru Ing. Petrem Dařílkem ocenění Česká Chuťovka 2014.