Jak a kam se posadit u slavnostní tabule, jak se správně společensky chovat a kultivovaně stolovat, jaké příbory a sklenky použít a správně je držet, jak se gentleman chová k dámě a naopak, jak se vyvarovat možných faux pas a na stovku dalších dotazů profesionálně a trpělivě odpovídal pan Tomáš Plechatý, jehož pozvání přijali žáci benešovské Základní školy Jiráskova.
„V restauraci Černý kůň jsme získali během výuky v rámci projektového vyučování Amosova škola obrovské množství společensky nutných vědomostí, dovedností a počátky nových návyků. Během pětichodového menu nám hostitel vysvětloval a prakticky předváděl všechny kroky bezchybného stolování, upozornil vždy na nevhodné způsoby a časté prohřešky proti etiketě. Trefně sestavené menu, skvělá práce kuchařů a milé servírky jen umocnily bravurní výkon pozorného a štědrého hostitele.
Plni dojmů, nových znalostí i sytých žaludků jsme odcházeli a těšili se, že i ve škole budou gentlemani přisouvat židličku dámě, jak radil Jiří Guth-Jarkovský.“ Prozradila nám třídní učitelka I. Šedivá.
Za super netradiční školní den děkují žáci 3.A.
Žáci 3.A si osvojili řadu společenských dovedností.