Mleté maso dáme do mísy, okořeníme, osolíme, přidáme najemno pokrájenou cibuli a promícháme. V jarních měsících můžeme přidat mladé kopřivy. Poté přisypeme ovesné vločky, slunečnicová semínka, přidáme vejce a přilijeme trochu vody. Opět důkladně rukama prohněteme. Dle potřeby přilijeme vodu a promícháme. Směs necháme chvilku odpočinout v chladu. Předehřejeme troubu na 220 °C. Poté mokrýma rukama vytvarujeme drobnější karbanátky a dáme na plech s pečícím papírem. Rychle zapečeme v troubě. Jakmile se maso zpotí, snížíme teplotu na 175 °C, karbanátky obrátíme a dopečeme. Po upečení je vložíme do misky s alobalem, zabalíme a vrátíme do vypnuté trouby. Budou dobře šťavnaté.
Karbanátky podáváme s vařeným bramborem či bramborovou kaší. K dochucení místo tatarské omáčky použijte créme fraich (krém freš). Přejeme dobrou chuť.
-šeL-