p1: rozdrobené droždí smícháme se dvěmi lžícemi cukru a mícháme, dokud směs nezřídne. Potom přidáme čtyři lžíce vlažného mléka a lžíci mouky. Připravíme hladké těstíčko, které necháme vykynout. Do mísy prosijeme zbylou mouku, promícháme jí se solí, přilijeme kvásek, vejce, žloutek. Vlažné mléko smícháme s polovinou dávky másla. Směsí zaděláme hladké těsto. Bochánek v míse pomoučíme a pod utěrkou necháme v míse vykynout.
p2: zhruba po hodině kynutí, když těsto zdvojnásobí svůj objem, ho vyklopíme na pomoučený vál a řádně prohněteme. Potom těsto rozdělíme na několik částí, ze kterých připravíme válečky. Ty nožem krájíme na kousky. Prsty těsto upravíme a zakulatíme.
p3: pekáček nebo hlubší formu vymažeme trochou másla. Malé bochánky klademe do formy a ze stran je vždy potřeme máslem. Nyní necháme buchtičky v teple ještě asi 12 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 190° C. Buchtičky pečeme 20 minut dorůžova.
p4: do kastrolku nalijeme víno, přisypeme cukr a mícháme, dokud se všechen nerozpustí. Ve větším kastrolu zahřejeme vodu. Udržujeme ji horkou, nevaříme.
p5: do sladkého vína rozklepneme vejce, žloutek, přilijeme šťávu. Vložíme do lázně. V horké, nikoliv vroucí vodě, šleháme hustou pěnivou hmotu. Když se vrchní pěna ztratí, asi za 15-20 minut, vyjmeme omáčku z vodní lázně.
Teplé buchtičky rozdělíme na porce a přeléváme šodó.
Tip: Máme-li dno pekáčku nebo formy zaplněné, vršek buchtiček potřeme máslem a poklademe je další vrstvou.
Doba přípravy 30 minut + 90 minut kynutí + 20 minut pečení.
J. Vaněčková, foto: F. Provazník
<a href=http://zofranonline.bid/>check out your url</a> <a href=http://crestor-generic.eu/>crestor</a> <a href=http://buy-neurontin.stream/>neurontin</a>