Suroviny pro čtyři osoby: 800g hovězího masa (nejlépe svíčkové), 1kg brambor, hladká mouka, olej, sůl, pepř, farmářské koření.
Postup:
Odblaníme si hovězí maso a nakrájíme jej na silnější plátky. Maso lehce naklepeme nezubatou hranou klasické paličky na maso. Tím masu dáme patřičný tvar, opepříme jej a v oleji uložíme do chladu, nejlépe do ledničky. Mezi tím než se maso odleží, si připravíme šťávu, kterou získáme vařením odřezků masa a mouky.
Omyjeme si brambory a rozkrojíme na půlku, případně menší kousky. Okořeníme je nejlépe farmářským kořením a vložíme do rozehřáté trouby (zhruba 200 stupňů) a pečeme do té doby, dokud nemají nazlátlou barvu a nezměknou.
Mezitím co se nám dělají brambory, vyjmeme maso z ledničky, osolíme jej a opečeme na rozpálené pánvi z každé strany maximálně tři minuty. Poté maso podlijeme připravenou šťávou.
Hotový pokrm servírujeme nejen s brambory, ale například i se zeleninovým salátem připraveným dle libosti.
-pva-