Oříšky opražíme nasucho v teflonové pánvi. Umeleme je. Smetanu přivedeme k varu, přisypeme oříšky a na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 3-4 minuty, až vznikne hustá hmota. Do ní vmícháme prosátý cukr a změklé máslo. Dobře promícháme. Z tmavé čokolády oddělíme 70 g a necháme stranou. Zbylou hořkou a bílou, každé zvlášť, rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni. Vezmeme menší formu s vyššími okraji a vyložíme ji fólií. Do tmavé čokolády vmícháme kávu. Do obou vmícháme oříškový krém. Obě hmoty střídavě rozetřeme do formy. Necháme v chladu alespoň 5 hodin ztuhnout. Potom ve vodní lázni rozpustíme i zbylou hořkou čokoládu. Ztuhlou hmotu opatrně, pomocí fólie, vyndáme z formy. Vykrájíme z ní malé hvězdičky. Každou namáčíme do rozpuštěné polevy a necháme v chladu ztuhnout.
doba přípravy: 40 minut + 5 hodin a 30 minut tuhnutí hmoty
J. Vaněčková, foto: F. Provazník