Salát s uzeným lososem a jemným dresinkem
suroviny: 1 ledový salát, 250g cherry rajčat, 200g uzeného lososa, 100g rucoly, 1 červená cibule
dresink: 1dl olivového oleje, 2 lžíce šťávy z limety, 0,5-1 rovná lžíce hnědého cukru, 0,5 lžíce francouzské hořčice, sůl
Na dresink prošleháme nejprve v citronové šťávě rozpuštěný cukr, pak pomalu vešleháme olej, osolíme a vešleháme hořčici. Dresink necháme v lednici rozležet.
Ledový salát rozdělíme na listy, omyjeme je, osušíme a natrháme na větší kusy. Rucolu omyjeme, necháme okapat a pevné stonky odkrojíme. Omytá rajčata překrojíme napolovic. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V míse zlehka promícháme zeleninu a rozdělíme ji spolu s plátky lososa na talíře. Pokapeme dresinkem a podáváme nejlépe s ciabattou nebo bagetou. Doba přípravy: 20 minut.
J. Vaněčková, foto: F. Provazník